22 feb. 2010

Mot Key West

Medaljregnet över Sverige gläder oss. Snöfallet verkar mindre roande. Regnfallet i Key West är inte kul alls.

Nederbörden till trots är det väldigt varmt och skönt. Morgonen började med en alldeles för tidig uppstigning, följt av en smidig utcheckning från båten (att Lottas bagage var försvunnet under en skälvande timme var dock ett smärre debacle som ändå löste sig till slut).
Vi åkte direkt från fartyget och hämtade vår hyrbil, sedan satte vi kurs mot Key West. Vädret var till en början strålande och landskapet magnifikt. Inte långt efter Key Largo stannade vi och åt lunch på ett fantastiskt ställe direkt på stranden. Väl framme i Key West möttes vi av ett stilla regn och ett fantastiskt Bed & Breakfast, ett victorianskt trähus byggt 1890. Eftermiddagen har fördrivits med att socialisera med övriga gäster i hotellets lilla trädgård över några glas vin som hotellet bjuder på varje eftermiddag. Nu ska vi fräscha upp oss innan vi ger oss ut på stan.











1 kommentar:

  1. Härliga, paradisiska bilder.
    Ert snabba byte till nytt färdmedel i Miami, påminner oss starkt om dubbeljakten på skidor i Vancouver. Ursäkta, men vi blir lite lätt sinnesrubbade av alla svenska framgångar i OS.
    Det är fullständigt kaos i Stockholmstrafiken på måndagsmorgonen. 22 grader minus i Jakobsberg. SL och SJ har mer eller mindre ställt in tågtrafiken. Tunnelbanan fungerar inte ovan jord. Pendeltrafiken söder om city står stilla.Ersättningsbussar sätts inte in. Det skulle vara som en droppe i havet eftersom det krävs cirka 40 bussar för att ersätta ett enda pendeltåg. Förresten kan inte heller bussarna ta sig fram i den svåra halka som dessutom råder på vissa gator och vägar.
    SL går ut på radio och teve och uppmanar folk att stanna hemma.
    För övrigt är allt bra. Vi har hämtat oss efter den, som vanligt, trevliga festen med grannarna i fredags.
    Mest av allt skulle vi vilja byta väder med er nu. Ett stilla, varmt regn vore inte helt fel.
    Men ett OSannolikt teveväder är det ju!
    Ha det nu så bra i Key West!
    Kramar
    MH & DC

    SvaraRadera